Så klär du dig för löpträning på vintern

Vinter innebär kyla, snö och slask. Det är många löpare som drar sig för att ge sig ut i sådana förhållanden. Men det går utmärkt att springa på vintern, det gäller bara att klä sig rätt. I den här artikeln ger vi tips på klädsel för vinterlöparen.

Löpträning är en bra träningsform som förbättrar din kondition, bygger upp muskler och förbättrar din koncentrationsförmåga. Det är tre tungt vägande skäl att ägna sig åt löpträning. Dessvärre är det alltför många som väljer att ta en paus från löpningen under vintern. Faktum är att det går alldeles utmärkt att springa på vintern om man har rätt kläder och rätt utrustning. Vinterlöpning kan dessutom vara en trevlig friluftsaktivitet för hela familjen. Om barn ska vara med är det särskilt viktigt att de är rätt klädda, då kan det vara bra med en värmande hoodie barn och ett bra underställ. En värmande hoodie är ett utmärkt basplagg för barn som ska delta i vintersport.

Så klär du dig rätt för vinterlöpning

Ett vanligt misstag bland vinterlöpare är att man klär sig för varmt. Om det är minusgrader ute räcker det ofta med ett underställ, en t-shirt, en hoodie och en jacka. Understället bidrar till att reglera din kroppstemperatur och bidrar till att du inte behöver allt för många kläder.

Tips på utrustning vid vinterlöpning

Om det är halt ute bör du använda dig av löparskor med dubbar. När det är mörkt ute bör du också använda dig av en pannlampa. Spring även med mössa och vantar för att behålla värmen. Det kan även vara en god idé att ha med ett vätskebälte, så att du inte blir uttorkad.