Innebandy

Innebandy är en väldigt populär sport i Sverige, men dock inte i så många andra länder. Det finns en orsak till att det nästan alltid är Sverige och Finland som spelar final i de stora mästerskapen. Innebandy är en mycket fartfylld sport som kräver bra teknik och fysik. Snabba vändningar varvas med hårda skott och det är riktigt underhållande både att spela och titta på. Eftersom innebandy är en så stor sport i Sverige finns det gott om föreningar som du kan vända dig till om du vill spela. Även här är det vanligt att ett gäng vuxna drar ihop ett gäng och spelar lite.

I innebandy spelar man normalt inne i en sporthall, där man ställer ut en sarg längst med väggarna. Man har fem utespelare på lag, där två spelar i försvaret och tre i anfallet. Dessutom har varje lag en målvakt som bakom stora skydd gör allt för att inte släppa bollen bakom sig. I innebandy spelar man tre perioder, där varje är 20 minuter. Det är ett spel med högt tempo, så det krävs lite vila mellan perioderna.

Det som krävs i innebandy förutom träningskläder och ett par inomhusskor är en bra klubba. Om du är nybörjare kan du säkerligen hitta en bra modell för ett par hundralappar. Ska du senare satsa på högre nivå är det förstås värt att köpa en lite dyrare klubba. Det kan ta tid innan du hittar den klubba som känns rätt och det gäller att du tittar på flera olika innan du bestämmer dig. Spelar du på tävlingsnivå måste du också följa reglerna om hur böjt själva bladet på klubban får vara.