Extremsport

Du som är ute efter en riktig adrenalinkick kan prova någon av de många extremsporterna inom vintersport. De flesta av dem körs på snowboard men det finns också skidgrenar. Här gäller det verkligen att ha mod med sig, då det är en riktig utmaning du ställs för. Det är ingenting som rekommenderas för nybörjare utan du bör ha en viss åkvana innan du går vidare till detta.

Slopestyle kan genomföras både på skidor och snowboard. Här åker du på en längre tävlingsbana som är kantad av flera hopp och gupp. Här bedöms du till exempel på hur bra du åker på räcken och hur bra du utför olika typer av hopp. Det är numera en OS-gren efter att ha gjort premiär 2014. Det är absolut inget för den fege skid eller snowboardåkaren.

Backhoppning räknas egentligen inte som en extremsport men vi tycker att den förtjänar en plats på listan. Här startar du stillastående på skidor och ska kasta dig utför en backe. Efter ett tag ökar lutningen vilket innebär att du flyger i luften. Ditt mål är helt enkelt att hoppa så långt som möjligt. Det är absolut inget för den höjdrädde.