Ishockey

Ishockey är förmodligen den populäraste vintersporten utan konkurrens, och dessutom en av de populäraste sporterna i Sverige. Här är det hårda tacklingar och snabbt spel som gäller. Sverige har faktiskt en av de bästa hockeyligorna i världen, med lag som presterar bra ute i internationella cuper. Även svenska landslaget som kallas tre kronor har vunnit flertalet guldmedaljer.

Den svenska hockeyligan kallas SHL och även om det är en bra liga är det inte den största. Den hittar vi i Nordamerika i form av NHL. De flesta svenska hockeyspelare har en dröm om att en dag bli draftad hit. NHL består av lag från Kanada och USA. Det anses av många vara den svåraste trofé du kan vinna på grund av den krävande säsongen. Först ska du igenom en grundsäsong på över 80 matcher, sen väntar slutspel där varje omgång är bäst av 7 matcher.

På en andraplats kommer ryska KHL som också bjuder på riktigt bra hockey. Det är först på senare år som denna liga fått ett bra rykte. Kanske beror det på att den startades så sent som 2008. Idag är det många spelare som väljer att gå hit istället för till NHL. Även om det kallas för ryska ligan är det inte bara ryska lag som deltar. Andra länder som är med är Finland, Lettland och Vitryssland. Lagen delas upp i fyra olika grupper baserade på deras resultat förgående år.

Det är möjligt att börja spela hockey i vuxen ålder, då det finns korpen i Sverige. Här spelar det ingen roll vad du har för erfarenhet, allt handlar om att ha roligt. Tänk på att hockey är en tuff sport med hårda tacklingar. Det krävs också en hel del utrustning i form av skydd, klubba och skridskor.