Härliga löpspår i Sverige

Sverige är ett fantastiskt vackert land med varierande natur och omgivningar. Därför bör du ta chansen att kombinera löpning med att resa runt i landet. Det har gjorts en del undersökningar om vart Sveriges bästa motionsspår ligger. Här kommer några av våra bästa tips.

Innan vi går in på rekommendationer funderar vi lite på vad som faktiskt är ett bra löpspår. Vad behövs för att du ska få en riktigt härlig och oförglömlig upplevelse. Det första och mest självklara är så klart omgivningarna, det ska vara vacker natur, som också är unik. Det ska vara något alldeles extra och något som du inte hittar till vardags.

Det andra som vi har tänkt på är framkomligheten. Det spelar ingen roll om du springer i vacker natur om det är svårt att ta sig fram. Du ska bara kunna njuta av det som du ser framför dig helt enkelt. Annat som underlättar är själva spåret, om det finns skyltar, markeringar och liknande. Något som också ger bra betyg är om det finns en välskött anläggning, alltså med dusch, toalett och annat som kan behövas.

En plats som vi verkligen kan rekommendera är Skryllegården som ligger i Lund i Skåne. Detta är ett stort natur och friluftsområde som bjuder på fantastiska omgivningar. Det finns flera olika spår som är markerade efter distans, och det längsta är på 10 km. Många av sträckorna är försedda med elljus vilket så klart är en stor fördel. Här finns både varierande underlag och lutningar vilket gör att de passar många olika typer av löpare. Du har också tillgång till dusch och bastu vilket höjer betyget ytterligare.

Ett annat tips vi vill ge är Idre Fjäll, för vad kan vara härligare än att springa i fjällen? Många kanske tror att fjällen endast är till för skidåkning och vintersporter men så är inte fallet. Det fungerar lika bra att åka ditt på sommar, vår och höst och vandra i de vackra bergen. Här har du tillgång till en fullfjädrad semesteranläggning med boende i toppklass. På området finns också flera restauranger i toppklass där du kan unna dig en riktigt god middag efter en dag ute i naturen. Ett riktigt bra val helt enkelt.